Vill du jobba i en samarbetskyrka på landet?

Samarbetskyrkopräst 100 %
Barn- och ungdomsledare 85 %

Kristdala samarbetskyrka erbjuder:
en varm och levande församlingsgemenskap
möjlighet att vara med och forma och utveckla samarbetskyrkans verksamhet för vår tid och vår plats 
en nyrenoverad kyrka med ändamålsenliga lokaler
en levande landsbygd med närhet till både naturen och samhällsservice
möjlighet till naturskönt och prisvärt boende.


Vi söker:
Samarbetskyrkopräst 100 %
Barn- och ungdomsledare 85 %

Kristdala samarbetskyrka

Kristdala samarbetskyrka startade 2017 och är ett samarbete mellan Kristdala missionsförening och Döderhults församling. Kristdala missionsförening bildades redan 1856. Den är idag ansluten till både EFS och SAM (Svenska alliansmissionen). Verksamheten i samarbetskyrkan samordnas av ett samarbetsråd, med medlemmar både från missionsföreningen och Svenska kyrkan. I Kristdala firas högmässa eller gudstjänst varje söndag i vår nyrenoverade kyrka eller i något av våra missionshus. Dessutom erbjuder vi varje vecka flera olika aktiviteter för olika målgrupper och åldrar. 

Kristdala med ”kyrkan mitt i byn” är sedan år 2010 en del av Döderhults församling, som tillhör Växjö stift. I församlingen finns fyra distrikt med gudstjänster och annan verksamhet. Som samarbetskyrkopräst eller barn- och ungdomsledare blir du formellt anställd av EFS, men kommer att vara en del av arbetslaget i Döderhults församling med särskilt ansvar för att tillsammans med samarbetsrådet driva och utveckla verksamheten i Kristdala samarbetskyrka.

Om Kristdalabygden

Kristdalabygden i Oskarshamns kommun är en levande landsbygd med ett aktivt föreningsliv. Här finns förskola, fritidshem och skola 0-6, bibliotek, fritidsgård, mataffärer och möjlighet till ett rikt friluftsliv med vandring, bad, fiske med mera. Närmaste större tätort är Oskarshamn, 27 kilometer från Kristdala, med ett bra utbud av affärer, restauranger och fritidsaktiviteter. Förutom tillgång till havet och skärgården utanför Oskarshamn finns färjetrafik till Gotland hela året och till Öland sommartid.

Samarbetskyrkopräst 100%

I tjänsten som samarbetskyrkopräst ingår traditionella prästuppgifter såsom gudstjänster, förrättningar och undervisning i olika åldersgrupper. Samarbetskyrkoprästen ingår som kyrkoherdens representant i samarbetsrådet. I samarbetskyrkoprästens uppdrag ingår också viss tjänstgöring i församlingens övriga distrikt.

Förutom att vara prästvigd för tjänst i EFS eller Svenska kyrkan krävs att du har körkort och tillgång till egen bil. Övriga kvalifikationer som är en tillgång i rollen som samarbetskyrkopräst är:

– att du brinner för att nå människor i olika åldrar med evangeliet

– att du är både drivande och lyhörd

– att du kan arbeta självständigt och med flera olika saker parallellt

– att du har lätt att samarbeta med både anställda och ideellt engagerade.

Barn- och ungdomsledare (85%)

I tjänsten som barn- och ungdomsledare ligger stor vikt på att bedriva och vidareutveckla barn- och ungdomsverksamheten i Kristdala tillsammans med befintlig personal. I tjänsten ingår även tjänstgöring i församlingens övriga distrikt. För att vara aktuell för tjänsten krävs att du har ett tidigare engagemang i församlingsarbete, ideellt eller som anställd, och att du brinner för att skapa kontakt och förmedla evangeliet till barn, unga och familjer genom både ord och liv. Pedagogisk utbildning och erfarenhet av liknande tjänst är meriterande. Körkort och tillgång till bil är ett krav.

Villkor & ansökan

Båda tjänsterna är tillsvidareanställningar med 6 månaders provanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse. 

Ansökan med CV och personligt brev skickas senast 2023-02-01 till doderhult.forsamling@svenskakyrkan.se.
Rekrytering sker löpande.

För mer information, kontakta:

Anders Byström, kyrkoherde Döderhults församling: anders.bystrom@svenskakyrkan.se
0491-76 11 10

Mathias Sånglöf, samarbetskyrkopräst:
mathias.sanglof@svenskakyrkan.se
0491-76 11 13

Eva Lindberg Petersson, ordförande samarbetsrådet:
eva.l.petersson@gmail.com
070-537 01 87

Magnus Widholm, regional missionsledare EFS Sydost:
magnus.widholm@efs.nu
072-745 52 08

För mer information om Kristdala, se www.kristdalabygden.se